Wednesday, October 29, 2008

sambutan hari raya & 1time opening KOIR.



































































Serakah ku melebarkan lagi coretan2 kisah raya walaupun kini dah menghampiri waktu Yg habis.
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.. He3 bru aku dpt pix nie sbb dlm proses jer tu lmbt posting.. Jgn mrh tau kwn2 ku sekalian Yg comel,hensem,lawa,molek,cute .... emm aperlagi Yer:-? hu3..
oklah aku bgtau ckit kisah nie Yer.. Nie adlah pix2 aku n kwn2 kumpulan koir pd majlis sambutan hari raya utk bahagian akaun.. Aku adlah slh seorg kumpulan koir bahagian akaun.
Semua pix nie aku mnt tlg kwn pompuan aku amik kan.. Die pl adlah teach tarian dlm bahagian akaun nie.. he3.. Ade 5 buah lagu Yg aku kne bw ari tu..
1. TEMAN SEJATI
2. KAULAH SEGALANYA
3. 2buah lagu Raya(lupalah tajoknya he3)
4. DOA PERPISAHAN
Tulah lagu2nYer.. Tp Yg buat tensenyer weih dri traning lagi Mic xok tau eeee geram tol lah.. Bkn aper sbb dah lah sore aku sumbang, pastu xdgr oleh derang pl.. jenoh aku nk menjerit tau.. ha3..Pastu adelah sore2 Yg saYup ckp sore aku xdgrlah.. emm jenoh aku nk cover malu.. Alih2 ad pl Yg ckp sore kau ok jerlah dgr jer.. he3.. Oic ak poning ngan derang nie.. Mgkin ad Yg pekak ad Yg xkot hu3.. Pastukan korang tau lepas hbs semua tu rsa lega jer dada aku nie..
Aku minat sgt menYanYi tp sore xsdp ptt ker amik kelas nYanYian ha weih hu3..
utk pertingkatkan perjalanan dlm dunia nyanYian.. hu3 bole mcm tu x??
Ala kwn2 bolelah Yer.. Bile lgi kan smntara minat msh adekan hu3..
Dulu aku mnt nk jd Peragawan semua aku amik kursus tu kursus nie..
N ok sempat lah jg jdi Peragawan utk baju melaYu n butik2..
tp xfamous pun just utk koleksi2 derang jer..Hu3..
So skrg nie aku mnt sgt mnYanYi nie aper lagi nk cri kelas2 nYer lah..he3..
So korang support lah sikit semangat aku ekk he3..
Demi tanahair ku.. He3 Yeke.. mepek jerlah..
Balik ker citer kiter Yg asal.. Dlm majlis nie kiter nYanYikan utk ex KA kiterorg iaitu .... mne leh bgtau hu3.. Mula2 kiterorg sdh sbb xnmpk lgi die dtg..
lps dah lame jg lah dlm 1/2jam pastu die dtg akhirnya..
sbb kiterorg ad lagu khas tuju kat die iaitu DOA PERPISAHAN..
emm tpkan mcm xmenjadi jer.. ex KA wat bodo jer.. sdh gak tp kiterorg xdelah mharap die suke xbaik kan.. he3
Kiter sepatutnYer berikan denagn satu sifat keikhlasan Yg dalam kan weih hu3.
Tp aku saje jer td tu.. sbb ramai ckp die seorg Yg sensetiv tp ok jer ari tu.. Tu Yg kompius jer... he3.. Tpkan ari tu mkn sdp2 tau, mcm2 ade tipah,kiah,mek'ah,lebai,awang ooooooooooo... hu3
Jd itulah citernYer dlm Perayaan raya nie..
Dan bwh nie aku selitkan satu klip video kiterorg aritu tp pompuannyer hu3.
Selamat Terhibur klu dpt tgk lah.. he3

video

Wednesday, October 29, 2008

kata-kata k'kdang bisa!!








Kata-kata indah di bibir mesra
Mungkinkah dusta jangan terpedaya.
Lembut lidah mengukir kata dan janji
Menyimpul maksud hati yang tersembunyi
Hati-hati mentafsir kata bicara
Pastikan dengan nyata ketulusannya
Dalam manis kata ada racun bisa
Perlu berwaspada.
Kata-kata hikmah bagai mutiara
Jadi panduan hidup manusia
Kerna pulut santan pula yang binasa
Kerana mulut badan kan sengsara.

Lembut lidah mengukir kata dan janji
Menyimpul maksud hati yang tersembunyi
Hati-hati mentafsir kata bicara
Pastikan di mana kebenarannya
Dalam manis kata ada racun bisa
Jangan terpedaya.

Awas lidah tika mengukir kata
Mungkinkah dusta perlu berwaspada
Indah kata bukan pada ucapannya
Tetapi pada benar tujuannya
Tepat tindakkannya.


Yang indah bahasa
Yang cantik pekerti yang mulia
Dalam manis kata ada racun bisa
Jangan terpedaya.


Kata-kata indah di bibir mesra
Mungkinkah dusta jangan terpedaya
Indah kata bukan pada ucapannya
Tetapi pada benar tujuannya.


Kata-kata hikmah bagai mutiara
Jadi panduan hidup manusia
Kerna pulut santan pula yang binasa
Kerana mulut badan kan sengsara..