Wednesday, October 29, 2008

sambutan hari raya & 1time opening KOIR.



































































Serakah ku melebarkan lagi coretan2 kisah raya walaupun kini dah menghampiri waktu Yg habis.
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.. He3 bru aku dpt pix nie sbb dlm proses jer tu lmbt posting.. Jgn mrh tau kwn2 ku sekalian Yg comel,hensem,lawa,molek,cute .... emm aperlagi Yer:-? hu3..
oklah aku bgtau ckit kisah nie Yer.. Nie adlah pix2 aku n kwn2 kumpulan koir pd majlis sambutan hari raya utk bahagian akaun.. Aku adlah slh seorg kumpulan koir bahagian akaun.
Semua pix nie aku mnt tlg kwn pompuan aku amik kan.. Die pl adlah teach tarian dlm bahagian akaun nie.. he3.. Ade 5 buah lagu Yg aku kne bw ari tu..
1. TEMAN SEJATI
2. KAULAH SEGALANYA
3. 2buah lagu Raya(lupalah tajoknya he3)
4. DOA PERPISAHAN
Tulah lagu2nYer.. Tp Yg buat tensenyer weih dri traning lagi Mic xok tau eeee geram tol lah.. Bkn aper sbb dah lah sore aku sumbang, pastu xdgr oleh derang pl.. jenoh aku nk menjerit tau.. ha3..Pastu adelah sore2 Yg saYup ckp sore aku xdgrlah.. emm jenoh aku nk cover malu.. Alih2 ad pl Yg ckp sore kau ok jerlah dgr jer.. he3.. Oic ak poning ngan derang nie.. Mgkin ad Yg pekak ad Yg xkot hu3.. Pastukan korang tau lepas hbs semua tu rsa lega jer dada aku nie..
Aku minat sgt menYanYi tp sore xsdp ptt ker amik kelas nYanYian ha weih hu3..
utk pertingkatkan perjalanan dlm dunia nyanYian.. hu3 bole mcm tu x??
Ala kwn2 bolelah Yer.. Bile lgi kan smntara minat msh adekan hu3..
Dulu aku mnt nk jd Peragawan semua aku amik kursus tu kursus nie..
N ok sempat lah jg jdi Peragawan utk baju melaYu n butik2..
tp xfamous pun just utk koleksi2 derang jer..Hu3..
So skrg nie aku mnt sgt mnYanYi nie aper lagi nk cri kelas2 nYer lah..he3..
So korang support lah sikit semangat aku ekk he3..
Demi tanahair ku.. He3 Yeke.. mepek jerlah..
Balik ker citer kiter Yg asal.. Dlm majlis nie kiter nYanYikan utk ex KA kiterorg iaitu .... mne leh bgtau hu3.. Mula2 kiterorg sdh sbb xnmpk lgi die dtg..
lps dah lame jg lah dlm 1/2jam pastu die dtg akhirnya..
sbb kiterorg ad lagu khas tuju kat die iaitu DOA PERPISAHAN..
emm tpkan mcm xmenjadi jer.. ex KA wat bodo jer.. sdh gak tp kiterorg xdelah mharap die suke xbaik kan.. he3
Kiter sepatutnYer berikan denagn satu sifat keikhlasan Yg dalam kan weih hu3.
Tp aku saje jer td tu.. sbb ramai ckp die seorg Yg sensetiv tp ok jer ari tu.. Tu Yg kompius jer... he3.. Tpkan ari tu mkn sdp2 tau, mcm2 ade tipah,kiah,mek'ah,lebai,awang ooooooooooo... hu3
Jd itulah citernYer dlm Perayaan raya nie..
Dan bwh nie aku selitkan satu klip video kiterorg aritu tp pompuannyer hu3.
Selamat Terhibur klu dpt tgk lah.. he3

video

Wednesday, October 29, 2008

kata-kata k'kdang bisa!!








Kata-kata indah di bibir mesra
Mungkinkah dusta jangan terpedaya.
Lembut lidah mengukir kata dan janji
Menyimpul maksud hati yang tersembunyi
Hati-hati mentafsir kata bicara
Pastikan dengan nyata ketulusannya
Dalam manis kata ada racun bisa
Perlu berwaspada.
Kata-kata hikmah bagai mutiara
Jadi panduan hidup manusia
Kerna pulut santan pula yang binasa
Kerana mulut badan kan sengsara.

Lembut lidah mengukir kata dan janji
Menyimpul maksud hati yang tersembunyi
Hati-hati mentafsir kata bicara
Pastikan di mana kebenarannya
Dalam manis kata ada racun bisa
Jangan terpedaya.

Awas lidah tika mengukir kata
Mungkinkah dusta perlu berwaspada
Indah kata bukan pada ucapannya
Tetapi pada benar tujuannya
Tepat tindakkannya.


Yang indah bahasa
Yang cantik pekerti yang mulia
Dalam manis kata ada racun bisa
Jangan terpedaya.


Kata-kata indah di bibir mesra
Mungkinkah dusta jangan terpedaya
Indah kata bukan pada ucapannya
Tetapi pada benar tujuannya.


Kata-kata hikmah bagai mutiara
Jadi panduan hidup manusia
Kerna pulut santan pula yang binasa
Kerana mulut badan kan sengsara..

Monday, October 27, 2008

Memulakan Hari baru.


28/10/2008 adalah tarikh hari Yg baru dlm hidup kite!!!

tidak kire lah saper kiter pun,dmne pun,dtg dri mne pun..

Kiter ttp kite bkn kite adalah org lain.. Setiap aper Yg terjadi pl adlah takdir kite..
Kkdg saper2 pun xdpt nk trima tp andai ade support mgkin kite akn perolehinYa jg kan..
kkdg hidup ni x adil jg bile time kiter melakukan sesuatu N ad jer Yg xkna..
Aku bkn aper wei, aku cme nk hidup seperti rama2 Yg sentiasa ceria n mewah bile di awangan!!
Dulu aku inginkan sesuatu Yg amat bermakna pd aku.. Tp ssh utk kite kecapi sbnrnYer..
Plukan pengorbanan Yg amat lah besar.. Dan Pengorbanan tu pl pelbagai Yg ad..
So kite kne lah pndai pikirkan nYer sdri aper kah die..
Hari ini aku mula kan dengan kalimah BISMILLAHIRAHMANIRAHHIM..
Aku mhn agr perjalan aku ari ni akn berjalan dengan lancar..
Tdk kirelah dgn sape pun termasok lah dgn kekasih hati ku...
Ok lah aku nk wat keje dulu lah.. Nti aper pl boss aku ckp kan.. He3
avious awk semua!!

Friday, October 24, 2008

selalu ini terjadi dlm hdp harian ..

Hari tu kita gaduh.Saya main-main.Awk ingat betul-betul,Tak tau nk buat mcmana lg..
Lantak awk lah..





Semlm kita berselisih..Saya buat dunno,Awak pandang saya.. Saya buat dunno jugak.
Degilnyer saya..



Saya nmpk awak.. Saya nk panggil, Tapi awak x toleh. Sebab saya panggil awak dalam hati
Bodohnya saya..



Awak tegur saya.. Saya buat dunno.. Tapi awak xtahu
happynya saya..
Saya dengar awak cerita.. Awak kata dah jatuh cinta..
Sedihnyer saya..




Awak keluar tgk wayang.. Saya pun.. Awak keluar dengan dia
Saya tengok aje..


Awak call saya.. Mengacau betul.. Tgh tido lah
Saya layankan aje.



Awak ckp awak dah putus.. Saya senyum sampai ke telinga..
Tapi awak tak nampak.. Saya cakap..
Kesiannya awak..
Hipokritnya saya..



Hari ni hari jadi saya.. Tapi awak luper..
Saya sedih.. Tapi takpe..
Awak bukannya sesiapa..
Awak mintak maaf.. Saya senyum aje..


Saya kata tak kisah..
Awak belanja tgk national treasureisk tak romantik nyer
Tapi best per..

Saya dapat bunga.. Cantik suker sgt.. Tapi tak tahu sape pengirimnya..
Awak nampak.. Awak terus balik
Saya panggil awak.. Tapi awak tak toleh.. Saya Cuma nak bgtahu
Awak..!!!!! LORI !!!!!!!!!

Saya kejar awak.. Awak terus jalan..Saya tolak awak.. Awak jatuh.
Saya nampak lori..
Betul-betul depan saya.. Kalau ia sempat.. Saya nak bagitahu.. Sy mahu jg awk tahu.. Sy mahu awk mengerti.. Sy mahu awk fahami.. Sy mahu awk sanjungi ini.. AWAK




SAYA SAYANG AWAK,CINTAKAN AWK.I LOVE U,I MAHUKAN AWK SELALU..

DEMI CINTA,SYG,KASIH SY BERIKAN SEGALANYA PADA AWK DAN TERMASUKLAH NYAWA SAYA.. I LOVE U AWK.. BYE..




Friday, October 24, 2008

main bowling loh..










Aku penat sgt time nie Ye lah lps blk dri interview MAS tp bkn aku..




Tp ttp mantain aku p jg main bowling sbb ak mnt jg main bowling nie. He3.. Emm time nie aku hepi aku menang dlm 3set berturut2.. Tpkan aku bkn lah bgs mne pun just fun je nak main game nie..hu3.. Ha korang tau kerr aku main kat mne nie?? Laaa tekalah bak kate Kiah Propa teka lah pnat kiah bg teka teki nie xnk jwb pun.. Hu3.. Tpkan aku bg teka teki kat korang ker..ha3.. Tp aggaplah teka teki ekk hu3.. Jwb jgn xjwb tau.. Xperlah xde saper pun sdi nk mjwb oklah aku bgtau,.. aku main ngan abg n abg aku nie kat alamanda Putrajya.. emm mcmane tu Yer.. PK2 tau..


Tp kan klu korang nk tau main game kat sni xbest lgsg coz bola die xbest lgsg beza ngan bola yg aku main kat IOI Puchong tau..
Emm aper2 pun aku menang dlm 3 set..He3..
lps tukan bdn aku mule lah sengal2 ubi 2 ari jg jari aku nk smbuh.. Sbb jri aku terseliuh.. Emm bola die bengong korang sdih tau.. He3..
aperlah nasib ku ini...... hu3 apa Ye.. Lu pikir lah sdri Beb.. :-?

Thursday, October 23, 2008

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN.



Bismillahhirahmanirrahim.. Amin..



Salam lebaran Yg ke-24 aku ucapkan pd semua Yg menYambut Hari Lebaran.

Skrg dah masok Hari ke-24 aper citer lagi korang semua, masih lagi mYanbut Lebaran ini dengan meriah.. Tp kan pd Yg kurang pun ttp mantain Jer kan hu3.. Nie lah pix2 Yg aku nk kongsikan bersama korang semua.. Best sgt klu korang nk tau tahun nie meriah bg aku sbb tahun ini adlah tahun aku yg dpt merayakan bersama2 dgn family aku.. Selalu aku raya jauh dr family aku.. Tahun nie bru aku dpt raya dgn semua org.. Tu yg aku hepi giler2 tau..


Tp skrg aku dah berada di luar kwsan dri umah family aku kembali.. Hu3 aper kan daya kan he3.. So korang bglah keriahan mu itu dgn menjalinkan hubungan yg meriah n sopan dgn family kamu semua.. He3 jgn marah..
Tau x kamu semua Pix2 dlm tu adlah Pix pd ari Lebaran thn nie.
  1. 1. Tu pix aku lps mndi..Hu3
  2. 2. Adik no-5 aku.. Die pun nk posing jg so aku aper lagi tangkap lah piz die..
  3. 3. Adik no-5 jg nk posing maut tp xjdi.. He3
  4. 4. Adik no-3 Malu2 kucing..
  5. 5. Malam raya adik ku no-5 nie wat suspen maut.. Knn nk takotkan adk sepupu die.. Alih2 die Yg terkejut.. He3
  6. 6. Malam raya juga time nie mak aku tgh rest n aku amik pix die tp mak aku malu2 pl nk posing jd amik gitu2 jerlah he3..
  7. 7. Keesokkan harinYe aku dah beraya.. Aku posing time nie dah nk sembhyg dah tau korang hu3.. Jht tol aku..
  8. 8. Semua posing tu kan nk tjuk baju nru jer sbnrnyer.. He3 Jgn mrh..
  9. 9. Yg bju putih nie adik aku Yg no-2 smpt jg nk posing tuh.. Hu3
  10. 10. ha lps tu nie pix kiterorg p raya kat umah makngah Yg plg kaya.. hu3
  11. 11. nie pl pix ank ateh Yg bru lahir ..
  12. 12. Pix pakai bju putih nie aku bersiap nk p raya kat umah member Yg jauh n lame x ku temu.. Alih2 kisahnYer aku blk dri sne time tu senja aku x-cident elak kete.. Emm raya lain aku hbs kan dgn dok umah jer lah sbb x-cident pnY psal xleh nk jln mne dah.. Emmm sdh jg tp aku ttp mantain hepiiii..

Ok lah sebelom terlambat aku nk ucpkan pd semua jika aku ad slh silap ngan korang.. SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN!!




Tuesday, October 21, 2008

selami lah aku Yg sdg sunYi..

Tuesday, October 21, 2008

mY show off..

Inilah keindahan bersama mereka!! Andai susah biar bersama Andai senang biar juga bersama..

Tuesday, October 21, 2008























Selamat Pada semua kawan2 Ku.. Ini kisah Yg amat menarik pd aku.. Bkn aper just nk kongsikanYer bersama kamu semua!!
Pada tanggal 30 ogos 2008 aku dan semua sahabat2 Yg dlm pix nie bercuti di Kuala Selangor di rumah kakak Anim yg pakai bju hijau tu.. he3
Best sgt kat umah die sbb nYaman jg lah.. umah die luas sgt n besar mcm istana Pasir.. Ha3
Pd mlm detik Kemerdekaan bnYi mercun ad jglah kedegaran walaupun jauh sgt bnYi die tp ok jglah.. atlist aku dpt merasakan kehangat KEMERDEKAAN!!!
Pix nie semua aku amik kat Pantai Kuala selangor tu lah dkt jg lah dgn umah kak Anim..
Emm bole d katakan belakang umah jer lah ..
Tp kena lah naik mtr @ pun kereta.. jln kaki bole jer tp dlm 1jam lbh agknYer..
hu3... time nie aku seronok sgt sbb time nie time matahari terbenam.. Kiterorg bergambar sampai kesenja melabuh kan diri.. he3..
Kehangatan senja aku dpt rasakn dlm kalbu ku..
dan jg masa itu jglah ku sdr Yg bertapa kuasanYa rahmat dari Nya..
Keindahan senja tu kami semua haYati seketika utk melafaskan hati Yg kebas ksebokan..
Ssh nk dpt kan suasana n keadaan yg seperti ini.. jrg sgt aku dpt merasakan diri setenang itu walaupun time itu ade 'kes' Yg telah terjadi pd aku.. Tp seketika perkara itu aku ketepikan, aku betol2 menghayati detik n suasana itu..
Aku n sahabat2 melabuhkan diri di situ agk kurang dlm 1jam jg lah..
N then kiteorg pun meleraikan perasaan indah di situ N terus jer balik sambil menikmati buah2an Yg dibeli d gerai Yg berdekatan dgn pantai..
akhirnYa kami semua sampai ker rumah kak Anim kembali..
Kami bersiapkan diri utk Magrib..
Itulah kisah ku Yg aku rasakan best jg bile bercuti..
Pada anda semua wahai kwn,bercuti lah andai semua mempunYai masalah Yg agk berat @ ringan.. Have Fun Yer!!!




Tuesday, October 21, 2008

WELCOME ALL MY DEAR TO MY PAGE!!


Selamat beramah semua kawan2 Yg sudi mejelajah blog sY nie.. Kisah bYk tp klu respond xde bosan jgkan korang!! Jd same2 lah kite berjupe di Blogspot nie Yer..
Best tau klu dpt kenali korang ,sY bab nie ckp minat sgt2..
Bukan aper pun just nk kenali rakyat2 Malaysia Yg berbilang kaum.. Bangga lah kan dgn diri mu itu..
Like saY Be your self..
Sekali lagi :
WELCOME TO ALL MY DEAR..