Sunday, December 14, 2008

Permulaan Hidup "PART 4"

Aku tido dirumah mak nya di BM..
Ngantok betol aku rasa..
N die antar aku ker ofice..
Aku sampai ke sana utk amik motor aku Yg ku letak kan di situ..
Aku pun samapi ke umah.
Aku aper lagio masok tido lah, apo lagi nk watkan ngantok sgt tau..
Tapi sebelom aku smpai ofice..
Aku smpat bertanyakan pd die(PUTRA)..


"Naper smlm kiter xblk jer umah Putrajaya je abg??" Aku.







"Hmm ade member tumpang tido kat umah, nanti xde tmpat pl nk tido kan syg!" Putra.







"Saper yg tido umah abg?? Aku. Dia diam seribu bahasa sehgga sampai ofice..


Aku menjadi tertanya2 apakah yg terjadi n knp die mendiamkan diri!
Aku mula star motor n plg..
Seperti biasa aku n die sentiasa kuar mkn bila lunch time..
Aku amat happy sgt2 sbb kini sdh diam sgla msj dri NB..
Tapi akhirnya die menceritakan perkara yg tidak pernah aku sgkakan..


"Syg abg bk bgtau yg x-kekasih abg tinggal bersama kat BM ngan abg n family abg.."Putra.
Aku dgn terkedu n tersentap dri tersenyum kegembiraan menjadi kedu..
Knp abg sggp buat syg mcm nie dlm hati aku mnyatakan..
Aku xdpt nk meluahkan aper Yg aku rasakan waktu itu..
Tapi dgn semangat aku memulakan jg ayt2..


"Apa abg?? Naper pl die tggl dgn abg?? Sampai bile?? Apa lgi hbungan abg ngan die??" Aku.







"Die sbgai adk angkat abg shj syg xlbh dri itu!!" Putra..







"Ok Fine" Aku.







Dalam kelam aku menyatakan yg aku pasti akan terluka n mghadapi situasi yg perit dlm hati ku.
Aku meniti jg hari2 dgn tenang dan senang..
Tapi makin hari makin jelas semua itu dimata ku..
Dia telah berubah sepeti mula menceritakan pada ku aper yg telah derang(PUTRA & NB) lalui..
NB byk tlong die.. Terhutang budi jg ngan die..
Sbb tu die sdi menerima sbgai adk angkat katanya pada ku..
Tapi yg aku heran kan knp masih mgunakan perkataan ayang n b???

E2lah persoalan yg aku bingong..
Die mula mnyatakan yg e2 dah terbiasa n perlukan masa utk membiasakan diri..
Tapi pd aku secara logikal, perlu ke masih menggunakn perkataan e2 klu perlukan masa..
Klu plukan masa mmg pun perlu tp bkn dgn masih mggunkan perkataan e2 tp yg lain..
Pada aku e2 semua xguna pny.. Aku mula sakit hati n risau akan mula terjadi s'suatu..
Dan hati ku mula merasakan sesuatu..
Aku kini berasa sdih kerna die dah mula menunjuk kan belang nya..
Jrang sdh kuar lunch bersama.. Tiap kali nk kuar berjalan mesti die akan bawa bersama NB..
Tiap kali aku bertanya knp bwanya bersama.. Dia pasti memarahi aku..
Dan menyatakan aku nie bkn2.. Aku selalu kena jer..
Bila aku buka mulut sikit bertanya knp membawa bersama NB, pasti die akan melenting pd aku.
Aku sentiasa bertanya dgn xpuas hati..
Sampai pd 1 ketika aku mengutuskan pesanan ringkas pd nYa walaupun masing2 dlm kereta..
Aku berbagai2 msj aku layangkan pdnya, sehinggalah tercetusnya situasi yg xd'jangka..
"Apalagi yg awk xpuas hati lagi nie ha?? Apa slhnya dia sY bawa bersama. Klu mcm nielah kite bawa haluan masing2.. Kite bole jd rakan kongsi yg baik.. Tapi kita bkn sepasang kekasih lagi.
Awk pun jgalah dri baik2." Putra..
Tiba2 die memberhentikan kereta d sebuah stesen petrol..
Stesen Petrol Shell.. Aku n NB ngat die nk p toilet katanya..
Tapi time 2 aku dah menangis teresak2 kerana diputuskan utk berpisah..
Aku seperti hilang arah kerana terlalu sygkan die tp die seperti xperasan aku terlalu sygkan die..
Tiba2 dgn begitu lama bru prsan yg die masih blom2 muncul lagi..
Aku pl masih lgi menitiskan air rahmat aku..
Akhirnya NB perasan aku mengis n die mula bertanya pd aku apa yg terjadi sbnrnya..
aku menceritakan hal sbnr walapun berat..
NB pun mula takot dan die myuruh aku utk mncari abg ady(PUTRA)..
Kerana bimbang akan terjadi sesuatu..
Aku membontoti NB mencari die smbil mgunakn telefon mghubungi dia..
Akhirnya die muncul didepan keretanya..
Dia diam seribu bahasa n minta kunci kereta..
Aku berikan n dia masih berdiam..
Dalam kereta aku n NB bertanya naper diam n aku mohon maaf pdnya..
Dia msh berdiam n aku m'minta maaf lgi begitu jg NB..
Akhirnya dia bersuara tp dgn menyatakan yg aku n NB perlu lah mencari kekasih yg lain..
Dan masa itu aku terkedu jg dlm tangisan mendengar khabaran seperti bgtu..
Akhirnya mereka mengaku yg mereka adlah pasangan kekasih lgi..
Aku menangis shgga xberhenti2..
Tangisan aku masih tdk berhenti n xdipedulikan olehnya..
Dia berhenti pd satu sisi jalan n berhentikan kereta,,
Abg ady memujuk NB supaya bertenang n sabar serta jgn menangis lg..
NB ikuti, tapi aku msh mengis shgga di umah..
Aku dipujuk bhenti mengis.. Tapi dia ttp tinggal kan aku seorg dirumah..
Kerana dia plu blk BM d'sbbkan maknya kurang sihat katanya..
"Syg abg perlu balik BM sbb mak msh xsihat, dah jgn mengis ye." Putra.
Aku msh xbhti mgis kerana akhir yg aku myatakan takot akn terluka terjadi jg akhirnya..
Abg ady n NB terus pulang ker rumah BM..
Aku yg xpk pnjg lnatas amik kunci n kuar dri umah balik ke umah kakak ku di Kajang..
Umah yg aku tggl skrg adlah di rumah Putrajya..
Dia mgajak aku tggl bersama ngan die..
Aku turuti kerana aku terlalu syg kan die..
Sentiasa aku mahu bersamanya.
Esoknya aku xpgi kerja kerna semalaman aku tdk dpt tido n asik menagis sja.
APALAH NASIB AKU AKHIRNYA DIPERLAKU KAN SEDEMIKIAN RUPA..
TAPI AKU TTP MENERIMA KESALAHAN DIE KERANA AKU XBOLE KEHILANGAN DIA KERANA JG AKU TERLALU SYGKAN DIA..

1 comments:

AzFaRuL said...

thank GOD i'm single.

;p